SHELTERSUIT SLEEP OUT 

De nacht van 14 op 15 maart 2020 organiseert Sheltersuits een Sleep Out evenement. Met een paar honderd mensen slapen op de Oude Mark in Enschede.

Deelnemers laten zich sponsoren en brengen samen op het plein de nacht door. Het doel is om aandacht te vragen voor daklozenproblematiek en geld in te zamelen om nog meer Sheltersuits te kunnen verspreiden.

Wij doen ook mee!

Wij nemen voor elke deelnemer van de Shterlsuits Sleep Out een Silent disco hoofdtelefoons mee. Zo komen allemaal zeker de nacht wel door ! 

Het bedrag dat wordt binnengehaald gaat naar Stichting Sheltersuits. Grote kans dat je ze kent van de waterafstotende, windwerende en brandwerende jas met een aanritsbare slaapzak. Uitgevonden om de overlevingskansen van daklozen te vergroten. De stichting kan met de opbrengsten Sheltersuits maken én eerlijk uitdelen aan daklozen. 

Slaap mee of doneer aan Sheltersuits Sleep Out

Sheltersuit Sleep Out 2020

Wie zijn er dakloos? 

Alleen al in Nederland zijn meer dan 30.000 mensen noodgedwongen op straat beland. Wereldwijd slapen miljoenen mensen noodgedwongen op straat. Het aantal groeit met de minuut. De meest voorkomende oorzaken zijn armoede, psychische problemen, plotseling verlies van werk en natuurrampen. Maar natuurlijk ook oorlogen: momenteel zoeken meer dan een miljoen mensen naar onderdak terwijl ze vluchtende zijn voor de oorlog in hun thuisland.

Wat gaat er gebeuren op 14 maart? 


Deelnemers nemen zelf een slaapzak mee en laten zich voor deze koele prestatie sponsoren. Iedereen mag doneren en/of langskomen. Wij, de stad Enschede én een verrassend programma houden iedereen warm. Met muziek van o.a. Gerard Ekdom, échte verhalen van daklozen en meer. De presentatie is in handen van Michiel Veenstra. Verwacht geen groot feest maar een bijzondere happening. We kijken uit naar een mooie, buitengewone avond waar we met goede moed stil staan – of beter gezegd liggen – bij de daklozenproblematiek.

Wat gebeurt er met de opbrengsten? 

Stichting Sheltersuit maakt met de opbrengsten de speciale slaapzak-jassen (Sheltersuits!) én draagt zorg voor een juiste en eerlijke distributie onder daklozen. Eén Sheltersuit maken kost normaliter € 300,-. We vragen alle deelnemers dan ook dit als minimaal streefbedrag aan te houden voor de sponsoring. Wat is Sheltersuit?

De Sheltersuit is een waterafstotende, windwerende en brandwerende jas met een aanritsbare slaapzak. De pakken worden gemaakt in Enschede door vrijwilligers, ex-daklozen en ex-vluchtelingen. En ook bijzonder: Sheltersuits worden geheel gemaakt van restmaterialen. Inmiddels zijn er Sheltersuits uitgedeeld in o.a. Lesbos, Samos, Sarajevo, Edinburg, Londen en New York.

Volg @Sheltersuis op Instagram

FEESD

De deelnemers van de Sheltersuis Sleep Out (Enschede, Oude markt) krijgen allemaal van ons een Silent disco hoofdtelefoon. De organisatie gaat leuke activiteiten verzorgen die allemaal Silent gaan plaatsvinden. 

We houden je op de hoogte :) 

Contact

 Tel. 085-1309142 
Whatsapp. 06-83445578

Locatie Eibergen
Ramsbeekweg 6
7152 JT Eibergen 

Locatie Arnhem
Groningensingel 945-9
6835GL Arnhem

KVK. 56119771 | IBAN. NL23ABNA 0534235794 
BIC. ABNANL2A | BTW nr. NL002253919B24

We new friendsWhatsapp
Sitemap   |  Door heel Nederland   | Algemene voorwaarden | Silent disco vanaf €52 | Recente beoordeling: ★★★★★ (5 van de 5) | Alles was goed geregeld en de set kwam ruim op tijd aan.