SilentDisco

HUUR SILENT DISCO APPARATUUR 
VOOR JE FEEST OF EVENT

Huur een silent disco set en regel zelf de muziek

Verhuur apparatuur

Je ontvangt de Silent disco apparatuur ruim voor de boekingsdatum. Je moet dan zelf alleen nog de muziek regelen. Dat kan DJ apparatuur of een mengtafel zijn. Maar je kan de zender(s) ook gewoon aalsuiten op een laptop, smartphone of tablet. Je kan dan bijvoorbeeld een Spotify playlist afspelen maar je kan ook kijken tussen onze mixen (ruim 27 uur aan mixen in verschillende genres). 

Hoofdtelefoons verhuur
Klanten beoordelen ons met een 9,9 ★
Gebaseerd op 115 Google en Facebook recensies.

Offerte aanvragen

Inhoud Silent disco pakket

Aantal draadloze hoofdtelefoons
Zenders (drie zenders mogelijk)
Benodigde bekabeling voor de muziek(bronnen)
Extra batterijen (gaan +/- 24 uur mee)
Duidelijke handleiding (installatie +/- 2 minuten)

Uitbreiding: huur ook een draadloze microfoon of sprietje, compact mengpaneel of accu om de zender ook mobiel te maken zodat je met de apparatuur kan rondwandelen.

Inhoud van het stille pakket

SILENT DISCO OFFERTE AANVRAGEN

Offerte aanvragen

★★★★★

D. Vermeer

Op het laatste moment nog 50 stuks kunnen leveren en het werkte allemaal prima, ondanks dat er een tweetal draadjes miste. Deze konden we zelf kopen en het geld terugkrijgen. Goede service!

★★★★★

P. Dune

Voor mijn verjaardag huurde ik een stille disco set bij Wessel. Snelle service, netjes verpakt, goede communicatie. We hebben ontzettend veel plezier gehad, zeker een aanrader!

★★★★★

J. van Veen

Snelle en goede service! De prijs/kwaliteit verhouding is top. Voor het festival Come Out and Play hebben wij 30 koptelefoons gehuurd die prima werkten, de silent disco was een meerwaarde voor het festival.

Foto's SILENT DISCO evenementen

Eigen Silent disco feestje
Toneel academie voorstelling
Stille disco
Koptelefoons evenementen
Hangar feest zonder geluidsoverlast
Meezingen met hits
Nickelodeon familie dag
Internationaal film festival
Zingen en springen
Uniek dineren met koptelefoons
Festival party area
Bijzondere locaties
Budget prijslijst

Veelgestelde vragen

Kan ik zelf de Silent disco apparatuur installeren? Is het ingewikkeld om te doen?
Het pakket per post moet je inderdaad zelf installeren. Maar dit duurt maar een paar minuten, het is een echt plug-and-play systeem. Voordat wij het pakket opsturen vragen wij welke muziekbron(nen) je wilt gebruiken. Je ontvang van ons een handleiding en we zijn 24/7 telefonisch bereikbaar. Tevens hebben we ook een korte installatievideo online staan.

Moet ik borg betalen?
Nee, bij ons hoef je geen borg te betalen. We werken met een huurovereenkomst en betaling vooraf.

Kan ik een microfoon aansluiten?
Jazeker. De zender heeft een RCA (tulp) ingang. Weinig microfonen hebben deze aansluiting, vaak is het een XLR of jack aansluiting. Dan kan je het beste een mengpaneel tussen de microfoon en zender plaatsen. Maak je gebruik van een draadloze microfoon dan kan je de zender van de microfoon wel rechtstreeks aansluiten op de Silent disco zender. Meld ons van tevoren welke microfoon je gaat gebruiken en wij zorgen voor de geschikte bekabeling.

Heb je nog geen microfoon dan kan je deze ook bij ons huren. Voor slechts een meerprijs van 25 euro excl. btw.

Als ik het pakket per post wil huren, wanneer ontvang ik deze dan?
Je ontvang het pakket 1-3 dagen voor de boekingsdatum. We kunnen het pakket ook naar een PostNL locatie verzenden. Je krijgt dan melding vanaf wanneer het afgehaald kan worden?

Mocht de verzending mis gaan of hebben we de apparatuur niet tijdig beschikbaar dan komen we het persoonlijk afleveren.

Hoe is de kwaliteit van de hoofdtelefoons en de zender?
Wij gebruiken de meest verhuurde hoofdtelefoons in dit segment. Deze hebben een uitstekende pasvorm, heeft een goede noise canceling en de luisteraar kan zelf de volume bepalen. 

Wij gebruiken de meest verhuurde hoofdtelefoons in dit segment. Deze hebben een uitstekende pasvorm, heeft een goede noise canceling en de luisteraar kan zelf de volume bepalen. Bekijk klanten reacties >  

Wat is het bereik van de zender?
De zender heeft een bereik van ongeveer 500m richting de hoofdtelefoons. Wil je een grotere afstand afleggen of een rondleiding/wandeling organiseren dan hebben we ook een mobiele versie | Lees meer >

Hoe kan ik de Silent disco reserveren?
Telefonisch, via Whatsapp of per mail kun je de boeking reserveren. We adviseren om dit tijdig te doen om er zeker van te zijn dat we de apparatuur nog beschikbaar hebben.

Kan ik een smartphone aansluiten?
Je kan smartphones aansluiten via de meegeleverde AUX kabel. Als je ook onze compacte mixer huurt kan je ook verbinden via bluetooth.

Kan ik een iPhone aansluiten?
Wil je de muziek afspelen via een iPhone dan leveren we een extra lightning omvormer, je kan dan ook tegelijkertijd je telefoon opladen, handig als het een heel lang feest gaan worden.

Wat zijn de frequenties?
We kunnen maximaal drie zenders leveren, het publiek kan dan kiezen tussen drie kanalen. Het eerste kanaal 863MHz, het tweede kanaal 864MHz en het laatste kanaal werkt in 865MHz. Deze frequenties werken goed door heel Europa.   

Hoelang gaan de batterijen van hoofdtelefoons mee?
De batterijen gaan meer dan 24 uur mee. Daarnaast leveren we altijd voldoende extra batterijen voor de zekerheid. Dit zijn twee AAA batterijen per Silent disco hoofdtelefoon en zijn gemakkelijk zelf te vervangen.


Moet ik het direct daarna retourneren?
De eerste werkdag na de Silent activiteit, evenement of feest moet het pakket retour gestuurd worden. Op de pakbon zit het retourlabel, deze moet op het pakket geplakt worden. Vervolgens kan het pakket bij een PostNL locatie worden afgeleverd.

Kan mijn logo op de hoofdtelefoons?
Je eigen logo op een Silent headphone

Wij kunnen de Silent disco koptelefoons voorzien van je eigen logo. Mogelijk vanaf 50 stuks en het bedraagd €1,00 meerprijs per hoofdtelefoon.

Hoe werken de hoofdtelefoons?
Werking Silent feest hoofdtelefoons
De Silent disco hoofdtelefoons zijn makkelijk te bedienen. Houd beide knoppen (1+2) ingedrukt om de hoofdtelefoon aan te zetten. Met knop 2 kan je schakelen tussen de drie kanalen en met knop 1 kan je de volume bepalen. Klikken is harder en ingedrukt ho/uden is zachter.

Bij punt 3 kan je het klepje open. Daar zitten de batterijen. Deze gaan +/- 24 uur mee. Maar voor de zekerheid leveren we ook extra reserve batterijen.  

Budget set huren

De budget hoofdtelefoons verhuren wij al jaren door heel Nederland, België en Duitsland. Sinds kort zijn we overgestapt op een nieuwe generatie hoofdtelefoons. Maar dat betekend niet dat de onderstaande budget headsets minder geschikt zijn. Bekijk prijslijst

Goedkoopste #SilentDisco versie prijslijst

Bekijk de complete prijslijst 

PRIJSLIJST

Het pakket per post ontvangen

Als we de ondertekende overeenkomst en betaling ontvangen hebben ontvangen gaat het pakket met PostNL of DPD mee. Je hebt het dan 2-3 dagen voor de boekingsdatum binnen. Je kan het dan rustig controleren en testen, zo kom je tijdens het feest niet voor verrassingen te staan. 

Na verzending ontvang je van ons de traceercode, je weet dus precies wanneer het pakket bij je binnenkomt of wanneer je het kan afhalen bij een lokale afhaallocatie. Je kan de DPD of PostNL app downloaden zodat je meldingen krijgt wanneer er iets wijzigt in de levering of als iets zelf wil aanpassen. Vaak kan je een dag voor de levering (vóór 22:00 uur) nog aangeven dat het pakket toch naar een lokale afhaallocatie gaat.

Doordat we kleinere pakketten via PostNL en DPD verzenden scheelt dit enorm in de kosten.

Veelal komen de pakketten binnen 24 uur aan op locatie. Maar voor de zekerheid hanteren we wat extra speeling in de bezorging. Stel je hebt de hoofdtelefoons nodig op zaterdagavond dan vertrekt het pakket dinsdag uit ons magazijn. Het is dan woensdag/donderdag binnen. Dan heb je nog tijd om de inhoud met de pakbon te controleren en we adviseren ook om een test te doen. Vooral om te voorkomen dat je last-minute vragen hebt over de aansluiting.

Per mail ontvang je de track&trace code en kan je dit ook via de PostNL of DPD app volgen. Uiteraard houden wij dit ook in de gaten. Het gebeurd zelden maar soms kan er in het verzendtraject wat misgaan. Stel het pakket loopt flinke vertraging op in het distributiecentrum, dan kunnen wij direct actie ondernemen. Bijvoorbeeld door een nieuw pakket te verzenden of dat iemand uit ons team het persoonlijk komt afleveren. 

Retourneren van het pakket

Na het feest kan het pakket weer bij het postkantoor worden afgeleverd of kunnen we een ophaalverzoek doen bij DPD. Het pakket wordt dat binnen een bepaald tijdspad bij je opgehaald. Bij het pakket vind je het betaalde retourlabel op de pakbon.

Het is een echt plug-and-play systeem. 
De installatie duurt gemiddeld 2 minuten. 

Als wij het pakket retour ontvangen gaan we direct alles controleren en schoonmaken. We gebruiken 70% isopropylalcohol doekjes en ons team draagt altijd handschoenen. Eventuele defecte apparatuur gaan we repareren. We hebben veel reserve onderdelen, dus vaak is dit kosteloos. Mocht de apparatuur onherstelbaar beschadigd zijn dan moeten we het helaas wel berekenen. Voor het hoofdtelefoon bedraagt dit €45,00 euro excl. btw. Maar gelukkig zijn de hoofdtelefoons aardig hufterproof, oftewel ze kunnen wel tegen een stootje.

Verzenden en retourneren van het Silent disco pakket
Levering door ons team

Bij grote aantallen doen wij zelf het transport binnen Nederland, België en Duitsland. We geven dan bij ontvangst even een korte uitleg en eventueel kunnen we de zender(s) installeren. Gaat het om hele grote aantallen dan kan je van ons ook 1-2 personen hulp krijgen voor de bemande uitleg, uitgave en inname van de hoofdtelefoons.

Met spoed apparatuur nodig

Wil je een verrassingsfeest organiseren, heb je last-minute toch problemen met de vergunning (geluidsvolume) of wil je dat het feest toch een aantal uur langer door kan gaan dan kunnen wij ook met spoed leveren. Neem dan telefonisch (085-1309142) contact met ons op zodat we direct kunnen schakelen en controleren of de spoedlevering mogelijk is.

Hygiëne en schoonmaak

Als het feest is afgelopen kan je de zender(s), bekabeling en hoofdtelefoons terug in het krat doen. De eerste werkdag daarna kan het weer bij een PostNL of DPD locatie worden afgegeven. Als wij dan het pakket retour ontvangen gaan we alles controleren, testen en direct schoonmaken. Vaak eerst met een ontvetter en vervolgens met alcohol.

Smartphone aansluiting op de zender

De zender heeft standaard een RCA (tulp) aansluiting. Wij vragen voordat we leveren wat je wilt aansluiten op de zenders. Geef je aan dat je audio wil afspelen via een smartphone dan leveren we standaard AUX 3.55mm mini-jack bekabeling. Voor de nieuwe generatie iPhones leveren we ook de lightning omvormer met twee inputs, daardoor kan je tijdens het feest de iPhone/iPad ook nog opladen mocht het tot heel laat doorgaan. Heb je een nieuwe Samsung met een USB-C aansluiting dan kunnen wij daar ook een omvormer voor meeleveren.

Mini-jack (AUX) kabel
Apple iPhone en iPad omvormer (lightning)
USB-C omvormer voor o.a. Samsung telefoons/tablets

Voor een meerprijs van €25,00 excl. btw leveren we ook een compacte mixer mee. Je kan dan de volume, bass en hoge tonen aanpassen. Ook kan je dan schakelen tussen twee smartphones waardoor je een beetje kan mixen. Tevens kan je een smartphone dan ook koppelen via bluetooth waardoor je helemaal geen bekabeling meer nodig hebt.

DJ apparatuur aansluiten op de zender

Lokaal een DJ boeken of zelf draaien op je feest, geef het ons door. Wij regelen dan de geschikte bekabeling voor het type mengpaneel dat je gaat gebruiken. Ga je werken met een DJ console met laptop of met een uitgebreide Pioneer set. Wij regelen dan per zender een RCA (tulp) kabel, XLR kabel of Jack omvormer. Heb je een bijzonder aansluiting op je mengtafel laat het ons weten, we hebben een magazijn vol met bekabeling. 

RCA (tulp) kabel
Jack omvormer voor zender
XLR omvormers

Spotify mixer huren

De allerlekkerste Spotify playlist opzetten en samen met je gasten vol genieten, zingen en dansen. Heerlijk! Maar misschien wil je toch net even een stapje meer doen. Spotify speelt natuurlijk het hele nummer af en niet alle nummer zijn de volle drie minuten lekker. Je wil wat sneller afwisselen en de dansvloer gevuld houden. Natuurlijk kan gewoon op je smartphone of tablet switchen naar het volgende nummer en alvast wat nieuwe nummer in de afspeellijst zetten. Maar je kan ook zelf gaan draaien op je eigen feest! 

Wij verhuren een mixer met een iPad + Soundcloud koppeling. In de bibliotheek van Soundcloud kan je muziek zoeken, playlists opslaan of je eigen lijst samenstellen. Vervolgens kan je op het feest de nummers aan elkaar mixen. Je ontvangt de Silent disco set met de Soundcloud mixer 2-3 dagen voor de boekingsdatum thuisgestuurd. Wij sturen een uitgebreide video waarin de basis van draaien wordt uitgelegd op dit mengpaneel. Binnen een klein half uur weet je al hoe je echt moet draaien. Verras je gasten met een eigen DJ set of doe een stoere back-to-back met je beste vriend(in), collega of partner.

Soundcloud mixer
Compacte mixer met bluetooth koppeling en microfoon aansluiting

Voor een kleine meerprijs van €25 excl. btw. kunnen we een compacte mixer meeleveren. Via deze mixer kan je de volume nog iets hoger zetten en de bass/hoge tonen afstemmen. Maar je kan ook je smartphone of tablet koppelen via bluetooth en een microfoon en hoofdtelefoons aansluiten. Eventueel kan je ook een USB stick met audio inpluggen maar dat adviseren we niet. Je kan dan namelijk lastig zien wat je afspeeld en wat het volgende nummer is. 

Aan de achterkant heb je twee aansluitingen voor een smartphone, tablet of laptop. Als je dan twee devices aansluit kan je ook een beetje mixen. Bijvoorbeeld op smartphone A heb je een heerlijk Spotify nummer staan en op smartphone B heb je alvast het volgende nummer gepakt. Je kan met de crossfader (schuif) naar het andere kanaal gaan en zo het nummer op een leuke manier switchen. Zo blijf je het publiek verrassen met de allerleukste nummers! 

Door nog een microfoon aan te sluiten kan je uiteraard ook nummer aankondigen met een leuke boodschap of zelf een uurtje tijdens het feest een karaoke set doen. 

Je eigen logo op een koptelefoon

Heb je een sponsor gevonden voor je feest/activiteit en wil je die wat meer reclame geven en bedanken. Dan kan je ons het logo insturen en voor een meerprijs van €1,50 per hoofdtelefoon kunnen we deze personaliseren. Het hoeft natuurlijk geen logo te zijn, het kan ook een romantische foto van het bruidspaar of een prachtige lelijke foto van je allerbeste vriend zien. Deze bedrukking doen we vanaf 50 hoofdtelefoons en we moeten het uiterlijk twee weken voor de boekingsdatum weten.   

Extra sterke zender, 500m bereik

De zender heeft een bereik van +/- 150m. Maar wil je een grote afstand overbruggen dan hebben we een zender met een straal rondom van +/- 500m. 

Ben je van plan om echt een wandeling te doen dan kan je het beste onze mobiele set gebruiken. De zender is dan gekoppeld aan een accu met een spanning voor ruim 24 uur.  

Vermissing, diefstal of schade

Geef je een woonkamer- of tuinfeest met vrienden, familie en wat collega’s dan ben je natuurlijk niet bang dat apparatuur verdwijnt. Maar dit is wel iets anders bij een openbaar feest, gigantische verjaardag, schoolfeest of bij een Silent disco area op een festival. Dan moet je misschien wel nadenken over eventuele vermissing en diefstal. We hebben een aantal opties waarmee je dit (bijna helemaal) kan voorkomen.

1. Verplicht een hoofdtelefoon
Iedereen die de Silent disco area binnenkomt krijgt een een draadloze hoofdtelefoon. Je laat niemand naar binnen zonder. Ook niet als je de opmerking krijgt: “Ik wil alleen even kijken”. Als de stille feesters zich helemaal suf hebben gedanst en gedronken en ze willen even weg uit de feestruimte-/tent dan moeten ze dus ook weer een hoofdtelefoon inleveren.

2. Borgsysteem
Wil je een draadloze koptelefoon dan moet je een borg betalen of OV-kaart / identiteitskaart afgegeven. Iets wat de bezoeker graag weer terug wil hebben. Waardoor ze zuinig met de hoofdtelefoon omgaan en netjes teruggeven. Maar wees er wel van bewust dat dit vrij arbeidsintensief is. Ga je identiteitskaarten innemen en bewaren dan moet je ze zeker bij grote aantallen of alfabetische volgorde bewaren of met een nummer systeem werken. Ga je met een borgbedrag werken dan moet je er ook van bewust zijn dat niet iedereen contant geld of genoeg drankmunten op zak heeft. Maar daarnaast is het wel een heel veilig systeem.

3. Gastenlijst
Heb je vooraf een kaartverkoop of betreft het een (studenten)vereniging dan kan je ook met een gastenlijst gaan werken. Bijvoorbeeld door een vinkje achter een naam te zetten als iemand een hoofdtelefoon in ontvangst heeft genomen en compleet doorstrepen als deze weer is teruggebracht. Mis je iets aan het einde van het feest, dan weet je precies bij wie je moet zijn. Wederom een veilig systeem maar er moet consequent mee gewerkt worden. 

Conclusie
Wij werken zelf graag met optie één (verplicht een hoofdtelefoon). Vooral omdat dit snel en makkelijk werkt. Maar de kans is er dat iemand een hoofdtelefoon als souvenir wil meenemen. Toch valt dit in het algemeen enorm mee. De mensen bij de uitgang moeten vooral goed opletten en consequent omgaan met de regels.  

FEESD

Als je een stil feest organiseerd heb je geen last van geluidsoverlacht, mits niemand gaat meezingen. 
Maar daarnaast kan je de deze apparatuur ook goed inzetten voor een silent presentatie, sprekerswedstrijd,  wandeling, filmavond, schreeuwlelijk spel, stille stoelendans of andere leuke toepassingen.

We horen graag van je :) 

Contact

 Tel. 085-1309142 
Whatsapp. 06-83445578

Locatie Eibergen
Ramsbeekweg 6
7152 JT Eibergen 

Locatie Enschede
Tubbergenbrink 18
7544 HA Enschede

KVK. 56119771 | IBAN. NL23ABNA 0534235794 
BIC. ABNANL2A | BTW nr. NL002253919B24

We new friendsWhatsapp
Sitemap   |  Door heel Nederland   | Algemene voorwaarden | Silent disco vanaf €52 | Recente beoordeling: ★★★★★ (5 van de 5) | Alles was goed geregeld en de set kwam ruim op tijd aan.