Veelgestelde Silent disco vragen

silent disco boeken

Wat is het bereik van de zender?

De Silent disco zender heeft een standaard bereik van +/- 200m. Daarnaast verhuren we nog een extra sterke transmitter die een bereik heeft van +/- 500m. Het is afhankelijk van de locatie hoe ver het bereik daadwerkelijk is, het kan dus hier een daar een paar meter afwijken. Zo heb je op een open grasveld met gemak het maximale bereik maar op een locatie waar de zender door een paar muren moet neem de afstand wel wat af. 

Wil je een test doen op de locatie? Laat het ons dan weten. We sturen dan een proefpakket per post. Je kan dan het bereik op de locatie zelf testen.  

Kan ik een smartphones aansluiten?

Bij het plaatsen van een bestelling vragen wij altijd wat je wil aansluiten op de Silent disco zenders. Wil je gebruik maken van één of meerdere smartphones dan leveren wij standaard een AUX 3.55mm aansluiting. Als extra kunnen we een Apple lightning omvormer leveren voor de nieuwe generatie iPhones en iPads. Heb je een Samsung of andere smartphone met USB-C aansluiting dan kunnen wij daar ook de AUX omvormer voor leveren.

Je kan ook een compacte mixer toevoegen aan de Silent disco set. Dit mengpaneel heeft een bluetooth ontvanger waardoor je gemakkelijk je smartphone draadloos kan koppelen. 
Mini-jack (AUX) aansluiting voor de zenders

WiFi of 4G/5G nodig voor de zenders?

Je hebt geen WiFi of mobiel netwerk nodig voor de Silent disco zenders. Die werken namelijk een frequentie (863MHz, 864MHz en 865MHz). Dus je kan de hoofdtelefoons ook gebruiken op een afgelegen locatie met slecht bereik of in een parkeergarage bijvoorbeeld. Je moet dan wel offline muziek hebben op je audio device of op je DJ console. Dus wil je gebruiken maken van Spotify en ook verzoeknummers kunnen zoeken dan is het handig om te werken met een stabiel WiFi of 4G/5G netwerk.   
 

SILENT DISCO OFFERTE AANVRAGEN

offerte aanvragen

Kan je ook Google Chromecast koppelen?

Als je de zender verbindt met je tv-scherm, dan kan je vervolgens via je smartphone of tablet Chromecast openen en Youtube video’s afspelen, Spotify openen of andere muziek/video apps streamen. Je kan videoclips afspelen wat super leuk is voor je gasten maar je kan op deze manier ook goed een Silent presentatie organiseren. Zo heb je geen last van de omgevingsgeluiden en blijven mensen makkelijker geconcentreerd.

Wat zit er in een Silent disco pakket?

Je ontvangt een kist met het aantal draadloze hoofdtelefoons, 2-3 zenders, benodigde bekabeling, handleiding, reservebatterijen en een retourlabel. Daarnaast kan de set uitgebreid worden met verschillende extra’s: 

 • Draadloze microfoon (handheld / sprietje)
 • Compacte mixer 
 • Moving-head (verlichting)
 • Apparatuur op accu 
 • Compacte beamer
 • Soundcloud mengpaneel 
 • Bluetooth ontvanger 
Wat krijg je bij een Silent disco pakket, wat heb je nodig.

Wanneer komt het pakket binnen?

Het pakket komt 2-3 dagen voor de boekingsdatum binnen via PostNL, DHL of de (spoed) avondbezorging. Dit bespreken we altijd vooraf. Stel je gaat een aantal dagen eerder naar een feestlocatie, weekendje weg of wil je ruim voor de boekingsdatum de apparatuur testen. Laat het ons dan weten, wij zijn de moeilijkste niet.

Bij grote aantal hoofdtelefoons komen wij de apparatuur persoonlijk afleveren. Uiteraard ook in overleg. Heb je met spoed Silent disco apparatuur nodig, neem dan telefonisch contact met ons op dan kunnen we de mogelijkheden doornemen. Zo werken wij regelmatig met een spoed bezorgen (morgenochtend vóór 10:00 uur in huis).
Pakket per post ontvangen via DPD, PostNL of met spoedzending (Shiplee)

Wanneer moet het pakket weer retour?

Het pakket moet de eerstvolgende werkdag weer bij een PostNL of DHL locatie worden afgegeven. Bij het pakket zit het betaalde retourlabel. Ben je op een locatie waar retourneren lastig is, ben je een weekend in het buitenland of heb de dag na heeft stille feest een volle planning dan kan je dit altijd met ons vooraf overleggen. Mochten wij niet in de problemen komen met andere boekingen dan kan je het pakket altijd wat later retour sturen.

Je kan eventueel het pakket ook afleveren bij een onbemand pakketpunt, bijvoorbeeld de Buren locatie of een PostNL pakketautomaat. In overleg kunnen wij ook de set door DPD weer laten afhalen op locatie. De bezorger komt dan tussen 08:00-17:00 uur het pakket afhalen. 

Bij grote aantallen hoofdtelefoons regelen wij zelf het transport. In overleg komen wij de sets dan op locatie weer afhalen.
Retourneren van een Silent disco pakket

Hoe is de kwaliteit van de hoofdtelefoons en de zender?

Wij gebruiken de meest verhuurde hoofdtelefoons voor Silent disco events over de hele wereld. Deze hebben een uitstekende pasvorm, een goede noise-canceling en de luisteraar kan zelf de volume bepalen. In combinatie met onze compacte mixer kan zelfs het volume, hoge tonen en de bass nog wat verder opdraaien/afstemmen. 

Bekijk onze online recensies om te lezen hoe andere mensen de apparatuur hebben ervaren. Facebook reviews / Google reviews.

Hoe werken de koptelefoons?

De Silent disco headphones zijn makkelijk te bedienen. Houd beide knoppen (1+2) ingedrukt om de hoofdtelefoon aan te zetten. Met knop 2 kan je schakelen tussen de drie kanalen en met knop 1 kan je de volume bepalen. Klikken is harder en ingedrukt houden is zachter.

Bij punt drie kan je het klepje open. Daar zitten de batterijen. Deze gaan +/- 24 uur mee. Maar voor de zekerheid leveren we ook altijd reserve batterijen.
Hoe werken de Silent disco hoofdtelefoons?

Wat is het maximaal aantal hoofdtelefoons bij een Silent disco feest?

Tot nu toe hebben wij nog geen maximaal weten te ontdekken. Onze grootste Silent disco activiteit is geweest op het Defqon festival in Biddinghuizen. Daar hebben wij bij de Yellow stage (speedcore) gewerkt met 1100 Silent disco hoofdtelefoons. Onze sterkste zender heeft een bereik van ruim 500m, dus meer dan dit aantal hoofdtelefoons is ook zeker mogelijk.

Uit hoeveel kanalen kan je kiezen?

Je kan maximaal drie zenders aansluiten op de Silent disco apparatuur. Het publiek kan dan via de hoofdtelefoons schakelen tussen de drie verschillende kanalen. De hoofdtelefoons zijn rondom voorzien van LED verlichting waardoor je kan zien wie naar welk kanaal luistert. Zo heb je het blauwe kanaal, rode kanaal en groene kanaal. Je kan dan bijvoorbeeld op het eerste kanaal (blauw) een TOP40 mix afspelen, op het rode kanaal een 90s mix en op het laatste kanaal (groen) een hardstyle playlist draaien.

Natuurlijk hoeft het geen muziek te zijn. Je kan ook op een kanaal een cabaretvoorstelling afspelen, een voetbalwedstrijd, een film (Silent cinema) of je kan een karaoke hoekje maken voor.

Je kan drie kanalen op een zender koppelen

Kan ik ook verlichting bij het pakket huren?

Tuurlijk! Je kan de Silent disco area zo nog leuker maken met onze sfeer LED verlichting of onze moving-heads. Deze lampen kunnen 360° horizon- en verticaal ronddraaien. Waardoor je gemakkelijk de gehele ruimte kan verlichten. Zo maak je van een 'saaie' ruimte al snel een echte feestlocatie. 

De moving-head lampen zijn te huur voor €25 excl. btw. Twee van deze discolampen komt uit op €40 euro excl. btw. Deze prijzen zijn in combinatie met de Silent headphones.
Disco verlichting huren (huisfeest)

Hoe kan ik de apparatuur reserveren?

Je kan de apparatuur telefonisch, per mail of via Whatsapp reserveren. Je kan dan doorgeven op welke naam de boeking gezet kan worden, waar het pakket naar verzonden kan worden (afhaallocatie ook mogelijk) of wat je wil aansluiten op de zenders. Vervolgens ontvang je de huurovereenkomst die je digitaal kan ondertekenen en het betaalverzoek. De betaling kan via iDeal, Tikkie, bankoverschrijving, Paypal, KBC banking (België) en contant bij afhalen/afleveren van de apparatuur.

Als we de ondertekende overeenkomst en betaling hebben ontvangen gaat het pakket met DPD, spoedzending of PostNL mee op de afgesproken verzenddatum. 
BEKIJK DE PRIJSLIJST PER HOOFDTELEFOON
Prijslijst openen

Moet ik borg betalen?

Nee, bij ons hoef je geen borg te betalen. We werken met een digitale huurovereenkomst en betaling vooraf. Dit kan per bank, via iDeal, KBC banking (België), contant bij afhalen/levering of via een Tikkie.

Kan ik een iPhone aansluiten op de zender?

Jazeker, je kan rechtstreeks een iPhone aansluiten op de Silent disco zender. Bij een reservering vragen wij altijd wat je wil aansluiten op de zender(s). Betreft dit dus een Apple device dan ontvang je van ons ook een lightning aansluiting. Deze is dan verbonden met onze AUX (mini-jack) kabel die richting onze zender gaat.

Wil je de iPhone / iPad niet bedraad hebben dan kunnen we ook een compacte mixer meeleveren. Die heeft een bluetooth functie waardoor je op afstand de mix kan regelen. Zo kan je een leuke playlist maken via Spotify en (verzoek)nummers skippen of toevoegen.

Kan ik een USB-C aansluiten op de zender?

Als je smartphone geen AUX (mini-jack) aansluiting meer heeft kunnen wij inderdaad een USB-C audio omvormer meeleveren. Het is dan een mooi plug-and-play systeem en je kan direct muziek afspelen via je favoriete app.

Wil je tussen het publiek blijven staan en niet telkens naar je telefoon moeten lopen om een nieuw nummer in de wachtrij te plaatsen, dan kunnen wij ook een bluetooth ontvanger bij het Silent disco pakket leveren. De ontvanger kan je koppelen met je smartphone en je kan lekker tussen het publiek verzoeknummers toevoegen en nummers een beetje mixen.

Kan ik muziek afspelen via een USB-stick?

Je kan een USB-stick met audiobestanden ook rechtstreeks laten afspelen op de Silent disco zenders. De USB-stick doe je dan in ons compacte mengpaneel en je kan ze rechtstreeks afspelen, pauzeren en switchen tussen bestanden. Maar toch zijn wij hier niet echt een voorstander van. Je ziet namelijk niet wat het volgende nummer is en hierdoor is de bediening flink beperkt. Beter kan je dan een laptop aansluiten op de zender en daar de USB-stick inpluggen. Je kan dan op de laptop precies zien wat het volgende nummer is en eventueel nog wat terug- of doorspoelen.

Hoelang werken de batterijen van de hoofdtelefoons?

De batterijen geven een spanning van +24 uur. Dus voor de meesten feesten is dit ruim voldoende. Wil je toch langer door of de hoofdtelefoons meerdere dagen gebruiken, dan kunnen wij altijd voldoende reserve batterijen leveren. Dit kan altijd in overleg voordat we het pakket verzenden of persoonlijk komen afleveren.

De zender heeft een 12v adapter die constant van stroom moeten worden voorzien. Heb je op de (feest)locatie geen stroompunt, dan kunnen we de zender ook op accu leveren. Die batterij gaat ook +24 uur mee.
Batterijen voor hoofdtelefoons (silent event)

Hoe gaat de verzending via PostNL?

Het pakket gaat hier 2-3 dagen voor de boekingsdatum met PostNL mee. Als je het eerder nodig hebt kan dat uiteraard ook in overleg. Na verzending ontvang je automatisch per mail het verzendbewijs met de traceercode. Soms kan het even duren voordat je definitieve levertijd online of in de PostNL app ziet. Vervolgens krijg je meldingen per mail wanneer de bezorger ongeveer komt en wanneer de levering is geslaagd. Ben je niet thuis? Dan kan de bezorger het bij de buren afleveren, mits je ons aangeeft dat je dit absoluut niet wil dan kunnen wij daar melding van maken. Het pakket gaat dan naar een PostNL afhaallocatie in de buurt.

Als je levering goed in de gaten wil houden kan je ook de PostNL app downloaden op je smartphone. Je krijgt dan telkens een melding als er een update komt met betrekking tot de levering. In sommige gevallen kan zelfs nog een adreswijziging doen of het pakket alsnog bij een PostNL afhaallocatie laten bezorgen.

Hoe werkt de (Spoed) avondbezorging?

Het pakket vertrekt uiterlijk 16:00 uur ons magazijn en is dan de volgende ochtend vóór 10:00 uur op locatie. Als je gebruik wil maken van deze spoedlevering kan je tot uiterlijk 14:00 uur telefonisch reserveren. Je ontvangt dan direct via Whatsapp of mail de digitale huurovereenkomst met de betaallink. Als beide geregeld is gaat het pakket direct met de avondbezorging mee.

In sommige gevallen is de (spoed) bezorging niet mogelijk. Het kan zijn dat we volledig zijn uitverkocht of dat we met het hele team op locatie aan het werk zijn. Tevens is de avondbezorging ook niet mogelijk op zaterdag en zondag. Wil je meer weten over de spoedlevering dan kan je altijd telefonisch, per mail of Whatsapp contact met ons opnemen.

Levering in België en Duistland mogelijk?

Jazeker! Wij verzenden ook Silent disco apparatuur naar België en Duitsland. De verzending naar België gaat via PostNL en kan weer geretourneerd worden bij een Bpost locatie. Het pakket is tussen de 1-3 dagen onderweg. Na verzending ontvang je per mail het track&trace nummer. Bestel het pakket tijdig zodat we het pakket zeker 5-6 dagen voor de boekingsdatum kunnen verzenden. Het is dan ruim voor de boekingsdatum binnen en kan je alles rustig controleren en testen.

Bij de pakbon ontvang je het dan ook het retourlabel, het pakket kan je dan na het Silent disco feest bij een lokaal postkantoor worden afgegeven. Als wij het pakket retour hebben ontvangen krijg je direct een reactie. 

Heb je stroom nodig voor een Silent disco?

Bij de zenders ontvang je ook een adapter die in het stopcontact moet. De zenders hebben permanent stroom nodig. Dat is natuurlijk geen probleem voor een tuin- en huisfeest. Maar dat is niet heel handig als je in het bos wil feesten, een wandeling gaat maken door de binnenstad tijdens een vrijgezellendag of als je op een sloep zit in de Amsterdamse grachten. Voor deze activiteiten kunnen wij een accu leveren die ruim 24 uur spanning geeft aan de Silent disco zender, dus voldoende voor een heerlijk feest op de leukste locaties.
Zender op accu, zodat je kan wandelen met de apparatuur (mobiele versie)

Zijn de hoofdtelefoons geschikt voor kinderen?

Ja, de hoofdtelefoons zijn ook geschikt voor kinderen. Zo leveren wij regelmatig aan kinderfeestjes, verjaardagen en andere kinderactiviteiten. Ons team heeft jarenlang de theatertour gedaan van Kinderen voor Kinderen door heel Nederland, telkens kwamen daar honderden kinderen feesten bij de Silent disco area met de coolste DJ. De hoofdtelefoons zijn verstelbaar waardoor ze ook bij kinderen goed passen. Maar... hier en daar heb je een uitzondering bij echt smalle hoofdjes en bij de allerkleinste kinderen kunnen de hoofdtelefoons toch wel wat los zitten.

Ontvang je een handleiding bij de set?

Nadat het Silent disco pakket bij ons is afgehaald door de vervoerder ontvang je automatisch per mail het verzendbewijs samen met de digitale handleiding. Deze kan je alvast doornemen en een installatie video bekijken. De apparatuur heb je veelal binnen 2-3 minuten geregeld. Technische achtergrond is niet noodzakelijk, het is een echt plug-and-play systeem.

Bij vragen kan je ons altijd telefonisch bereiken op 0537901900, per mail of stuur ons een foto van de opstelling en de vraag via Whatsapp (chat openen).

Kan ik mijn smart TV koppelen?

Je kan de Silent disco zender ook verbinden met je smart TV. Dit kan op de RCA (tulp) aansluiting van de TV of in de hoofdtelefoon ingang (AUX, 3,5mm). Vervolgens kan je bijvoorbeeld een Youtube playlist opzetten en ook genieten van de videoclips bij de nummers. Natuurlijk kan je dan ook een voetbalwedstrijd volgen, cabaretvoorstelling bekijken of andere leuke video’s bekijken.

Bij de set kan je ook een compacte beamer huren. Met de meegeleverde HDMI kabel kan je de beamer gemakkelijk koppelen met een laptop. Zo kan je snel overal een Silent cinema creëren, een presentatie starten of een leuke aftermovie op de muur afspelen. Dan heb je direct een festival in je tuin of woonkamer.

Kan je ook Google Chromecast koppelen?

Als je de zender verbindt met je tv-scherm, dan kan je vervolgens via je smartphone of tablet Chromecast openen en Youtube video’s afspelen, Spotify openen of andere muziek/video apps streamen. Je kan videoclips afspelen wat super leuk is voor je gasten maar je kan op deze manier ook goed een Silent presentatie organiseren. Zo heb je geen last van de omgevingsgeluiden en blijven mensen makkelijker geconcentreerd.

Werkt het ook samen met Google home?

Jazeker! Als je een de zender aansluit op een apparaat die je gekoppeld hebt met Google Home dan kan je de app en stembesturing gebruiken. Doordat je geen geluidsoverlast hebt kan je gemakkelijk stemcommando's geven aan je Google assistent. Zo kan je snel verzoekjes afspelen en kan iedereen dit ook zelf regelen.

Als je smart verlichting in huis hebt, bijv. Philips Hue lampen, dan kan je de verlichting ook syncen met de beta van de muziek. Dan heb je pas echt een geweldig (t)huisfeest.

Kan ons logo op de hoofdtelefoons?

Geen probleem! We kunnen de koptelefoons voorzien van een eigen logo, tekst of afbeelding. Leuk met je eigen logo of die van een sponsor. Afhankelijk van het aantal hoofdtelefoons berekenen wij hier een meerprijs voor. Dit is natuurlijk ook een leuk idee voor een teamuitje of vrijgezellendag, wij bestickeren de hoofdtelefoons dan met een (foute) foto van de vrijgezel of één van de teamleden. Dat zorgt zeker voor veel gelach en super leuke selfies.
Je eigen logo op de koptelefoons

Wat zijn de frequenties van de zenders?

We kunnen maximaal drie zenders leveren, het publiek kan dan kiezen tussen drie kanalen. Het eerste kanaal 863MHz, het tweede kanaal 864MHz en het laatste kanaal werkt in 865MHz. Deze frequenties werken goed door heel Europa.

Wat is het bereik van de zender?

De frequenties van de zenders hebben een bereik van ongeveer 150-200m. Afhankelijk van de locatie. In gebouwen met veel metaal en beton in de wanden kan deze afstand wat korter zijn. Bij twijfel kan je altijd contact met ons opnemen voor een proefset. Je kan het dan even op locatie controleren of het mogelijk is wat je wil met de Silent disco apparatuur.

Daarnaast verhuren we nog een extra sterke zender met een bereik van 500m. Wil je niet op één locatie blijven en rondwandelen met mensen dan kan je ook onze mobiele Silent disco set huren, de zender werkt dan op accu (+24 uur spanning).

Bereik van de zender is 200m, extra sterke zender 500m

Kan je sporten met de hoofdtelefoons?

De hoofdtelefoons hebben een prettige noise-cancelling en de sporters kunnen zelf de volume bepalen. Daarnaast blijven ze goed zitten bij sporten. Zo hebben we de apparatuur veel verhuurd aan sport- en dansscholen tijdens de corona periode. Ze werden gebruikt bij spinning, bodypump, Zumba, op de trampoline en tijdens dansworkshops.

Kan ik het volume aanpassen?

Iedereen kan zelf de volume bepalen via de Silent disco hoofdtelefoons. Daarnaast kan je natuurlijk ook de volume aanpassen via de smartphone, tablet, laptop of DJ apparatuur die je aansluit op de zender(s). Bij een kinderfeestje wil je misschien niet dat de kinderen de volume helemaal naar maximaal kunnen draaien, terwijl je bij een hardcore feest het publiek waarschijnlijk het volume zo hard mogelijk willen hebben.

Huur je ook onze compacte mixer bij het pakket, dan kan je het volume zelfs nog wat meer opdraaien. Daarnaast ook de hoge tonen en bass afstemmen, een microfoon aansluiten en de muziek afspelen via bluetooth of USB-stick.

Hoofdtelefoons geschikt voor een presentatie?

De hoofdtelefoons worden hier inderdaad vaker voor gebruikt. Het is vooral ideaal voor locaties met veel omgevingsgeluid. Denk aan een druk beursgebouw, tijdens een grote verbouwing of als de presentatie in een fabriek wil organiseren. Daarnaast kan het ook heel praktisch zijn voor twee of zelfs drietalige presentaties. Als je kiest voor de mobiele set kan je zelfs met de luisteraars rondwandelen en je verhaal doen.

Het is ook leuk om twee presentaties tegelijkertijd te organiseren. Zo is onze apparatuur wel eens gebruikt tijdens een netwerkborrel waarbij er tegelijkertijd een presentatie werd georganiseerd over de toekomst in de woningbouw en op het tweede kanaal een presentatie over nieuwe sociale media ontwikkelingen.

Kan ik een microfoon aansluiten?

Yes! De zender heeft een RCA (tulp) ingang waar een microfoon op kan worden aangesloten. Toch hebben weinig microfoons deze aansluiting, vaak is het een enkele XLR of jack aansluiting. Dan kan je het beste een mengpaneel tussen de microfoon en zender plaatsen. Maak je gebruik van een draadloze microfoon dan kan je de zender van de microfoon wel rechtstreeks aansluiten op de Silent disco zender. Meld ons van tevoren welke microfoon je gaat gebruiken en wij zorgen voor de geschikte bekabeling.

Bij ons kan je ook een draadloze microfoon huren. Je hebt de optie voor een draadloze handheld microfoon, een sprietje (handen vrij) of een Zoom Voice(recorder). 

Welke mengpanelen kan je aansluiten op de zender? 

De Silent transmitter (zender) heeft standaard een RCA (tulp 3,5mm) aansluiting maar wij kunnen ook XLR, Jack 6,33mm of mono jack leveren. Als je met een DJ console i.c.m. laptop werkt kan je ook de mini-jack (AUX) aansluiting van je laptop gebruiken als uitgang (master-out). Aansluiting van de meest voorkomende mixers in Nederland:
Allen en heath xone:92 XLR
Allen en heath xone 96 XLR
Denon DJ X800 XLR/RCA 
Behringer DX2000USB DJ- mixer XLR-RCA
Pjoneer DJM – S11 XLR- RCA
DAP core mix 4 XLR - RCA
DAP imix - -7.1 19 inch XLR - RCA
Ecler Nuo 2.0 XLR - RCA
Reloop rmx- 60 Professional Digital DJ mixer XLR - RCA
Mixars duo mk2  2-channel scratch Mixer XLR - RCA
Pioneer DJM – 250 MK2 XLR - RCA
Reloop RMX – 44 BT XLR RCA
Rane One DJ controllers XLR- RCA
Mackie prof X63F XLR – RCA
Mengpaneel Vonyx vmm F701 XLR - RCA
DJM S7 XLR -  RCA
Behringer Pro mixer vmk1000usb XLR – RCA 
JBL PartyBox 1000 RCA
 

OFFERTE AANVRAGEN

  captcha

  FEESD VERHUUR

   Tel. 053-7901900 
  Whatsapp chat openen

  Contactgegevens eigenaar (Wessel Bottenberg)

  Locatie Eibergen   
  Ramsbeekweg 6
  7152 JT Eibergen
  Locatie Enschede
  Tubbergenbrink 18
  7544 HA Enschede

  KVK. 56119771 | IBAN. NL23ABNA0534235794 
  BIC. ABNANL2A | BTW nr. NL002253919B24

  Klanten beoordelen ons met een 9,8 ★

  Gebaseerd op 131 Google en Facebook recensies

  Google recensie
  crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram